Zoals wellicht bekend zijn er sinds de installatie van de Ledverlichting problemen met de afstelling van de verlichting. De leverancier heeft, mede door persoonlijke omstandigheden, zijn afspraken met betrekking tot de afstelling en vervanging van defecte lampen op baan 9 niet na kunnen komen.

Als parkcommissie zagen we ons dan ook genoodzaakt contact op te nemen met een andere leverancier van AAA-lux verlichting. We hebben hierbij gekozen voor OVI Enschede. Deze heeft zich bereid verklaard de garantie en het onderhoud van de Ledverlichting over te nemen.

Afgelopen dinsdag zijn de defect lampen op baan 9 eraf gehaald. Zoals u op de foto's kunt zien hebben zij hiervoor geen hoogwerker nodig (wat weer veel kosten en moeite qua rijplaten e.d. scheelt) maar hebben een eigen systeem met een lier ontwikkeld waarmee de lampen van en op de masten geplaatst kunnen worden. Toen de lampen eenmaal beneden waren was de oorzaak duidelijk. Er bleek bij beide armaturen een kabel doorgeknaagd of gepikt, waardoor kortsluiting en lekkage was ontstaan. Iemand enig idee? Steenmarter of vogel??

Naar verwachting zullen de nieuwe (of vervangende) lampen in de loop van volgende week geplaatst gaan worden. Ook zal dan een technische keuring van de masten en aansluiting van de lampen plaatsvinden, alsmede een controle op de uitlijning van de lampen op de baan.

UPDATE:
Inmiddels zijn de nieuwe lampen geplaatst en is de verlichting geheel opnieuw uitgelijnd.