https://tcbargeres.nl/artikelen.html Het park gaat op de schop! - TennisClub Bargeres Emmen, Drenthe

Werk in uitvoering op het park


Zoals we allemaal dagelijks kunnen zien hebben we als vereniging een prachtig park. Veel groen en in de zomer prachtige bloemen.
Dat willen we als parkcommissie natuurlijk graag zo houden. Echter: Soms ontkomen we er niet aan en moet er "verjongt" worden.

 

Wat gaat er binnenkort gebeuren:

Er zullen door de gemeente en parkcommissie 4 rijen coniferen verwijderd worden (aangegeven op de tekening) Deze hagen zijn inmiddels te oud en te groot om nog netjes te kunnen bijhouden. De haag bij baan 9 is helaas door de droge zomer van 2018 helemaal bruin geworden en zal niet meer herstellen.

 

Natuurlijk wordt er zo snel mogelijk nieuw groen geplaatst. Bij baan 6 wordt gedacht aan extra bloembakken en een paar coniveren (Wellicht Italiaanse cypressen zoals op de afbeelding).
Naast baan 3 denken we aan een schutting van betongaas met klimop.

 

Tussen baan 7 en 8 gaan we waarschijnlijk meer banken plaatsen met daartussen ook wat nieuwe coniferen  en wellicht bloemen. Dit zodat publiek beter zicht en meer ruimte heeft om de wedstrijden te volgen die op 7/8/9 plaatsvinden.

 

Ideeën zijn welkom!

Heb jij een voorstel voor de nieuwe invulling?  We horen ze graag: stuur een mail naar park@tcbargeres.nl en we nemen ook jouw idee mee! 

 

 

 

 

Overige werkzamheden:

Naast het aanpakken van het groen wordt voor de zomer ook nog het hekwerk gerepareerd. De steunpalen achter baan 1 zijn bijna allemaal stuk.

 

Ook hebben we met de gemeente afgesproken dat de 2 afvoerputten op het terras afgesloten gaan worden. We hopen hiermee het stank-probleem dat zich op warme dagen voor doet verholpen te hebben.

 

Update 25-2-2019:

 

Inmiddels is er begonnen met het ruimen van de coniferen. Er kan hierdoor wat ongemak ontstaan. Binnenkort worden de stompen verwijderd en gaan we aan de slag met het nieuwe groen!