Zomer- en Winteravondcompetitie: Ook wat voor jou?

Wil je meedoen aan een gezellig onderling toernooi tijdens de zomeravonden?

Geef je dan op voor de Winter Avond Competitie. (WAC) Je wordt ingedeeld in poules op sterkte. (indien genoeg deelnemers) Er wordt gepeeld op de woensdag- en vrijdagavonden en indien nodig op de maandagavonden.

 

Je kunt je nu al inschrijven voor de Zomeravondcompetitie 2020. Klik hier.

De ZAC start medio April en duurt tot eind September 2020. Het streven is voor iedereen ca. 10 wedstrijden in te plannen (afhankelijk van de poules natuurlijk)

 

Als je tegen clubleden wilt spelen die je niet nog kent, of je wilt tenniservaringen opdoen, dan is dit het toernooi waaraan je mee moet doen. Voor mensen die les krijgen is dit een mooie start om de club (leden) te leren kennen en om een lekker partijtje tennis te slaan.


 

Wat is de  zomer- en winteravondcompetitie (ZAC en WAC)
De ZAC en de WAC zijn twee interne dubbelcompetities voor senioren van TC Bargeres. De ZAC wordt gedurende het zomerseizoen gespeeld, van april t/m september. De WAC wordt gedurende het winterseizoen gespeeld, van november t/m maart. Alle senioren kunnen meedoen. Je geeft je als team van 2 of 3 personen op en dan speel je 7 tot 10 wedstrijden. Er wordt gespeeld in de categoriën herendubbel, damesdubbel en mixdubbel. Bij de indeling houden we waar mogelijk rekening met de speelsterkte. Het reglement van de ZAC en WAC staat onderaan deze pagina.

 

Waar staat wat?

- Overzicht van alle wedstrijden en standen per poule 
   (hier staat ook de poule indeling, zie punt 3 van het reglement voor de wijze van indelen)
 

Reglement zomer- en winteravondcompetitie (ZAC en WAC)


1. Bardienst
Deelnemers kunnen worden opgesteld voor het draaien van bardiensten tijdens de speeldagen van de ZAC/WAC.

2. Poule indeling
De teams worden op volgorde gezet van voorkeur voor 'sterkste poule' naar 'minst sterke poule'. De teams die als voorkeur 'sterkste poule' hebben opgegeven komen in principe in een hogere poule dan de teams die als voorkeur respectievelijk 'sterkere', 'minder sterke' en 'minst sterke'. Omdat dit niet altijd leidt tot een poules van een juiste grootte, moeten poules samengevoegd worden. De teams die in actuele rating het hoger staan worden dan bij de relatief sterkere poule ingedeeld en de teams die qua actuele rating lager staan worden in een relatief minder sterke poule ingedeeld.

3. Punten
Je speelt om de meeste gewonnen games. Wie binnen de speeltijd de meeste games heeft gewonnen, wint de partij en krijgt 3 punten. De verliezende partij krijgt 1 punt. Bij een gelijke eindstand of bij slechts 1 game verschil, krijgen beide partijen 2 punten. We spelen dus geen sets. De winnaar geeft de stand door via de website (als dat niet lukt, kan het ook per mail naar zwac@tcbargeres.nl; vermeld hierbij dan het wedstrijdnummer, de uitslag en de deelnemers).
Er mogen geen punten ingevuld worden van wedstrijden die niet gespeeld zijn, als deelnemers niet op komen dagen kun je dit doorgeven aan de toernooileider. In geval van uitvallen van een wedstrijd moet je dit ook doorgeven op bovengenoemd adres. We proberen zoveel mogelijk gegevens op de website te plaatsen, dus houd die in de gaten.

6. Tijd
De wedstrijden worden ingedeeld op woensdag en vrijdag. Elke wedstrijd duurt 1 uur.  Je moet zelf de tijd in de gaten houden. De grote klok op het park is daarbij bepalend.