Corona Update 01-10

[Voornamen],

Het bestuur heeft vorige week een besluit genomen om de competitie uit te stellen en de kantine en het terras te sluiten. Dit besluit gold tot en met 1 oktober.

Het besluit was, zoals in de nieuwsbrief vermeld, het gevolg van een aantal positieve Corona tests van leden. Dit waren/zijn, naar het nu blijkt, geïsoleerde gevallen geweest. Deze personen/gezinnen zijn in quarantaine gegaan.

Verdere gevallen hebben wij, voor zo wij hebben kunnen constateren, niet meer gehad. Daarom hebben wij, conform de richtlijnen van de KNLTB en de RIVM, besloten dat de competitie gewoon kan plaatsvinden, tenzij een team perse niet wil.

De aanvoerders zijn inmiddels geïnformeerd hoe te handelen. Dat houdt ook in dat terras en clubhuis minimaal tot en met 20 oktober gesloten blijven en dat iedereen direct na het spelen naar huis moet gaan. U kunt de richtlijnen nalezen op de site van de KNLTB.

Verder willen wij u vragen indien u positief getest bent (dus Corona heeft) laat dat aan een van de bestuursleden weten. Daarmee houden wij als bestuur overzicht en kunnen we gefundeerde besluiten nemen. U kunt er van overtuigd zijn dat we uw privacy in acht zullen nemen.

Wij willen u verder nogmaals vragen: 

 • Altijd afstand houden en ook daar elkaar (en ons) op aan te spreken. Het moet niet alleen van bestuursleden afhangen, onze mooie vereniging runnen we samen.
 • Altijd met alle spelers (dus 4 ipv 3) af hangen.
 • Een introducee afhangen met volledige naam. 
 • Na het spelen direct naar huis te gaan.

Overige:

De ZAC finales zijn opnieuw gepland: nu op woensdag 28 oktober, onder voorbehoud uiteraard.

We zijn daarnaast druk bezig om ons voor te bereiden op de ALV op 22 oktober. Anders dan voorgaande jaren dient u zich hiervoor op te geven bij secretaris@TCBargeres.nl. We overwegen om een vergadering op afstand te houden, daar het maximum van 30 personen in een zaal hoogstwaarschijnlijk wordt overschreden.

Uiterlijk 9 oktober komt er een vervolg nieuwsbrief waarin we zullen aangeven wat ons plan is; vanaf dat moment zullen ook alle stukken en de agenda op de site staan. Wij realiseren ons dat het voor iedereen een lastige situatie is. Het goede nieuws is dat we kunnen blijven tennissen. Het bestuur en commissies zijn druk bezig om ons allen door deze periode heen te loodsen. We merken heel veel begrip; dank daarvoor en belangrijk: blijf gezond!

Namens het bestuur,

Helenus de Reus, Voorzitter

Symptomen COVID-19

Klachten die veel voorkomen:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je een of meer van deze klachten?
Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Dan is het afhankelijk van de uitslag (positief of negatief) of je weer naar buiten mag. En of ook je huisgenoten thuis blijven.

Als iemand in het huishouden of gezin koorts en/of benauwdheid heeft, dan moet iedereen thuisblijven totdat de testuitslag negatief is.

Maatregelen om verspreiding te voorkomen

 • Was vaak je handen met water en zeep, daarna handen goed drogen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
Facebook Twitter

Tennisclub Bargeres, Brinkenhalte 10, 7812HX EMMEN
Wij verzenden deze mail aan alle leden van TCB.
Deze mail is verstuurd aan [voornamen]: [email].
Wil je de nieuwsbrief niet ontvangen? Meld je dan aan op MijnTCB en pas je voorkeuren aan.

Een lidmaatschapsjaar van TC Bargeres loopt van 1 januari t/m 31 december. Beëindiging van het lidmaatschap met ingang van het volgende jaar moet voor 1 december gemeld worden bij de ledenadministratie. Hebben wij geen afmelding gehad per 1 december, dan gaat het lidmaatschap automatisch door voor een volgend vol jaar. Je bent dan ook de volledige contributie verschuldigd aan TC Bargeres en zal in de meeste gevallen automatisch van je rekening worden afgeschreven.