Veel gestelde vragen (en de antwoorden)

 

 

Legenda

1 - 9 : Tennisbanen
K - Kantine
H - Herenkleedkamer
D - Dameskleedkamer
W - Dagkantine
F - Stalling fietsen
S - Stalling Scooters/Motoren
P - Opslag parkcommissie

 

 

Bij TCB gebruiken we een digitaal afhangbord om banen te reserveren. Je kunt banen reserveren voor 2 of meer personen door gebruik te maken van je KNLTB lidmaatschapspas. De tijd om te spelen is 45 minuten voor een enkelspel (2 personen) of 60 minuten voor een dubbelspel (3 of meer personen)

Je vindt het afhangbord in de dagkantine (Zie Overzicht park).

Elk lid van TCB mag 4 maal per jaar, zonder kosten, een introducee meenemen. Je kunt deze op het afhangbord met aangeven. Wel graag de naam invullen.

Een complete instructie voor het afhangbord vindt je hier.

Wanneer zich na je speeltijd geen anderen mensen op de baan melden, kun je gewoon doorspelen zolang je wilt.

 

Smashcourt (banen 1 t/m 5 en 8/9) en Gravel (banen 7/8) moeten na elke speelbeurt of tennisles gesleept worden. Dit doen we om de baan mooi vlak te houden en, in geval van smashcourt, het rode infill materiaal weer goed over de mat te verdelen. Behalve als het nat is!


Dus:
Bij droog weer en droge baan: Na elke speelbeurt of lesuur.
Bij nat weer of natte baan: Niet!


Ook al lijkt het soms of het weinig effect heeft, met name bij de Smashcourt banen is dit erg belangrijk voor het behoud van de banen. De donkere vlekken die je ziet ontstaan tijdens het spel zijn plekken waar te weinig infill op de ondermat ligt. Hierdoor zal meer slijtage optreden aan de mat.

Wanneer je een baan correct gesleept hebt zullen er weinig tot geen donkere vlekken meer zichtbaar zijn.

Smascourt banen sleep je altijd in cirkels, van buiten naar binnen om ervoor te zorgen dat het materiaal, wat tijdens spelen langzaam naar buiten gaat, zoveel mogelijk  op de baan blijft en niet nog verder naar buiten wordt gesleept.

 

Wanneer is de kantine open?

De kantine van TCB (BarJerez) is van Maandag t/m Vrijdag geopend vanaf 19:30. In de weekenden alleen wanneer er evenementen (zoals toernooien, wedstrijden of competitie) zijn.

Het is dé plek voor met name nieuwe leden om hun sociale of sport-kring te vergroten. Op zoek naar tennismaatjes? Kom dan vooral eens binnen en maak een praatje. TCB staat bekend als een open en gezellige club waar iedereen welkom is! Ook wanneer je vragen hebt over de club zijn er altijd wel mensen die je wegwijs willen maken.

 

De kantine is tot 23:00 geopend. Wanneer het druk is mag dit later (uiterlijk 0:00), dit is aan de barvrijwilligers.

Wanneer er nauwelijks mensen op de baan zijn, kan het zijn dat de barvrijwilliger de bar (in overleg met de aanwezigen) eerder sluit. Met betrekking tot onze vergunning mag de bar tot maximaal 0:00 open zijn.

 

Bij TCB kennen we geen contant geld meer. Dat wil zeggen: in de kantine kan alleen met je KNLTB tennis pas of je Pinpas betaald worden. Opladen van je KNLTB pas doe je in de kantine aan de bar met je Pinpas. Je zet dan een wat groter bedrag op je tennispas, waarmee je dan vervolgens je bestelling kunt afrekenen. Deze methode heeft voor TCB verreweg de voorkeur. Het gaat snel en we besparen een hoop geld aan pin-transacties; iedere pintransactie kost ons (en dus jullie) geld.

We werken met vrijwilligers voor bezetting van de kantine. Probeer dus zoveel mogelijk lege glazen etc. terug te brengen naar de bar en laat de tafel schoon achter. Wil jij ook helpen onze club draaiende te houden door zo eens in de 2 maanden bardienst te doen? Geef het door aan een bestuurslid, het wordt erg gewaardeerd.

In de kantine is er de mogelijkheid tot het nuttigen van alcoholische dranken (Wijn, Port, diverse soorten bieren). Onze stelregels zijn echter:
1 - Geen alcohol onder de 18 Jaar.
2 - Niet drinken wanneer je moet rijden.
3 - Drink met mate.

Bij twijfels over bovenstaande geldt: Het bestuur / barpersoneel beslist!

 


De SmashCourt banen van TCB zijn in principe het hele jaar bespeelbaar. Bij winterse omstandigheden kan het echter zijn dat de banen gesloten worden (Sneeuw op de baan, opdooi).
De Gravel banen van TCB zijn meestal vanaf begin april bespeelbaar tot aan het begin van de winter de vorst inzet.
Je vindt de actuele status van de banen altijd links onderaan de website in het grijze gedeelte.

 

Als het geregend heeft wacht dan voldoende tijd met opnieuw de baan op gaan. Voldoende tijd houdt in dat de plassen geheel verdwenen zijn, anders beschadig je de baan.
 

 


Toss is er voor heren op maandagochtend om 10.00 uur en voor dames op woensdag om 09.00 uur.
Gemengde toss is er vrijdagochtend om 10.00 uur.
Aanmelden van te voren hoeft niet

 

 


Vanuit TCB zijn er veel mogelijkheden om aan competities mee te doen. Dat kan op heel veel verschillende niveaus. Van recreatief, jeugd, regionaal tot op hoog landelijk niveau. Neem contact op met technische commissie via competitie@tcbargeres.nl, of één van de commissie leden.

 

Let o.a. op de TCB kalender, de nieuwsbrief of de KNLTB site bij toernooien. Of benader één van de bestuursleden.

 

 

Naast de toernooien die TCB organiseert (zie de site onder “agenda” of op “mijn TCB”) vind je andere (open) toernooien op de KNLTB site onder toernooien of op Toernooi.nl.

 

 

De tennislessen bij TCB worden georganiseerd door Tennisschool Koning, https://tennisschoolkoning.nl/

In de nieuwsbrieven worden de inschrijvingen ook aangekondigd. Specifieke vragen richt je aan de tennisschool.

 

 

Schroom niet om contact op te nemen met het betreffende bestuurslid of iemand van diens commissie.

Je kunt ze allemaal vinden onder "wie wat waar" op onze site. Je kunt ook direct een mail sturen aan vraag@tcbargeres.nl.

 

Voor specifieke vragen over het lidmaatschap neem je contact op met Frits Botter.