Reglement zomer- en winteravondcompetitie (ZAC en WAC)

 

1. Bardienst
Deelnemers worden ingedeeld voor het draaien van bardiensten tijdens deze periode, bij voorkeur op speeldagen van de WAC/ZAC.

2. Poule indeling
De teams worden op volgorde gezet van voorkeur voor 'sterkste poule' naar 'minst sterke poule'. De teams die als voorkeur 'sterkste poule' hebben opgegeven komen in principe in een hogere poule dan de teams die als voorkeur respectievelijk 'sterkere', 'minder sterke' en 'minst sterke'. Omdat dit niet altijd leidt tot poules van een juiste grootte, kunnen poules samengevoegd worden. De teams die in actuele rating hoger staan worden dan bij de relatief sterkere poule ingedeeld en de teams die qua actuele rating lager staan worden in een relatief minder sterke poule ingedeeld.


3. Punten
Je speelt om de meeste gewonnen games. Wie binnen de speeltijd de meeste games heeft gewonnen, wint de partij en krijgt 3 punten. De verliezende partij krijgt 1 punt. Bij een gelijke eindstand of bij slechts 1 game verschil, krijgen beide partijen 2 punten. We spelen dus geen sets. De winnaar geeft de stand door via de website (als dat niet lukt, kan het ook per mail naar zwac@tcbargeres.nl; vermeld hierbij dan het wedstrijdnummer, de uitslag en de deelnemers).
Er mogen geen punten ingevuld worden van wedstrijden die niet gespeeld zijn; als deelnemers niet op komen dagen kun je dit doorgeven aan de toernooileider. In geval van uitvallen van een wedstrijd moet je dit ook doorgeven op bovengenoemd adres. We proberen zoveel mogelijk gegevens op de website te plaatsen, dus houd die in de gaten.

 

4. Er worden geen banen gereserveerd voor de ZAC/WAC. Je moet zelf een baan afhangen.


5. Tijd
De wedstrijden worden ingedeeld (meestal) op maandag, woensdag en vrijdag. Elke wedstrijd duurt 1 uur.  Je moet zelf de tijd in de gaten houden. De grote klok op het park is daarbij bepalend.