De KNLTB zet zich vanaf 2009 actief in voor mensen met een verstandelijke beperking. Het zogeheten G-tennis.Het G-tennis is bij Tennisclub Bargeres opgericht in 2017 en heeft in 2018 een bovenregionaal ( ATV De Hertenkamp Assen, TV Ten Woude Heerenveen , NOHN Sappemeer en Tennisclub Bargeres)  G-tennistoernooi georganiseerd.

Bij G-tennis staat het plezier voorop. Het is goed voor de conditie, het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het draagt bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Het is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun verstandelijke beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen met reguliere evenementen.

De KNLTB onderschrijft de slogan  ’’ wat normaal kan, moet normaal gaan en wat speciaal moet, moet speciaal’’. Het G-tennis is in 2004 als officiële sport toegelaten tot de Special Olympics evenementen en hanteert aangepaste spelregels. Het doel is om mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sportwedstrijden, waarbij het niveau van de tegenstanders min of meer gelijk is. Zo kunnen ook zij profiteren van de vele voordelen die wedstrijdbeoefening biedt.

Hierbij kan ook gebruik worden gemaakt van een ‘’unified player’’ ( buddy) . Dit is een valide partner, die in wedstrijdverband slechts de voortgang en de balans in het spel bewaakt. Zij vormen samen een team. De bedoeling is dat bewegen en plezier in tennis voorop staat. Het doel van het Unified Sporten is o.a. het bevorderen van de integratie van een G-tennisser en hun medetennissers zonder een verstandelijke beperking.

Omdat sport een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappelijke ontwikkeling en integratie van de G-sporter, is naast inbreng van de trainer tijdens de trainingen ook inzet van ouders/verzorgers belangrijk. Ze zijn er niet alleen om de spelers te halen en te brengen, maar ook om ze aan te moedigen en te stimuleren.

De trainingen worden verzorgd door een trainer van Tennisschool Koning.

 

Contactpersonen

Voorzitter Henriëtte Stenger-Ekens +31 6 25256105 g-tennistcbargeres.nl
Lid Hannie Mansens-Heebink +31 6 14163892
Lid Jan Goeree +31 6 27286750
Lid Roel Ras +31 6 22446615

Park/Post

Brinkenhalte 10,
7812 HX EMMEN.
0591-630 002
TCB in Google Maps

Ledenadministratie

Dhr. Rolf van den Beemt
Spechtenveld 3
7827 RH Emmen
ledenadmin@tcbargeres.nl

Bankrelatie

Rabobank
NL03RABO0104436700